Pelanggan sentiasa mencari perniagaan dalam talian, baik secara dalam talian dan juga batu bata.

Fikirkanlah: anda lapar selepas bekerja dan ingin menikmati makanan tetapi tidak tahu tempat-tempat langsung. Ke mana anda berpaling? Peta Google, tentu saja!

Melihat ke Peta Google untuk menawarkan cadangan makan mungkin tidak diingat, tetapi dengan kemudahan mencari, anda boleh memasukkan “taco terbaik di Chicago” dan mendapatkan hasil yang terdapat di lokasi anda.

Sekarang anda mempunyai pilihan. Jadi, apa yang harus anda buat berdasarkan keputusan anda?

Ulasan dan penilaian bintang yang dihasilkan pengguna adalah kriteria yang dapat membantu anda membuat keputusan yang tepat. Walau bagaimanapun, sama pentingnya bagi perniagaan untuk memberikan penerangan terperinci mengenai penawarannya serta gambar (lokasi dan makanan atau apa sahaja perniagaan yang dijual) untuk memastikan ketelusan kepada bakal pelanggannya. Di situlah pemasaran Peta Google masuk.

 

Memahami pemasaran Peta Google

Pemasaran Peta Google membantu perniagaan dari pelbagai saiz untuk didapati dengan mudah dan menempatkan diri dalam kedudukan dalam talian dengan baik. Ia berfungsi dengan baik terutamanya untuk perniagaan tempatan selagi mereka mendapat kedudukan tinggi dalam hasil Google.

Untuk menggunakan Peta Google sebagai sebahagian daripada strategi pemasaran anda, anda juga harus memiliki keseluruhan SEO yang kuat.

 

Mengapa pemasaran Peta Google penting?

Bukan rahsia lagi bahawa orang menggunakan Google untuk semuanya, termasuk mencari restoran atau perkhidmatan lain yang berpusatkan orang.

Pemasaran dan carian bergerak terus meningkat, yang bermaksud bahawa orang menggunakan peranti mudah alih lebih banyak daripada yang menggunakan komputer. Statistik menunjukkan bahawa tahun lalu sahaja lebih daripada 50% halaman web ditujukan ke telefon orang, menunjukkan bahawa pemasaran mudah alih sedang aktif. Oleh itu, semua orang sentiasa dalam perjalanan, begitu juga dengan keperluan dan pertanyaan carian mereka.

Pemilik perniagaan pintar mengetahui perkara ini dan mengetahui bahawa mempunyai kehadiran dalam talian yang kuat melalui Google adalah cara untuk menunjukkan waktu operasi, lokasi, harga dan banyak lagi perniagaan mereka untuk memberi idea kepada calon pelanggan mengenai apa yang anda sampaikan kepada pesaing anda.

Perniagaan Saya di Google: apakah itu dan mengapa anda memerlukannya

Sekiranya anda ingin menggunakan Peta Google sebagai sebahagian daripada strategi pemasaran anda, anda harus membuat akaun Perniagaan Saya di Google. Di sinilah anda dapat memberi calon pelanggan maklumat yang relevan mengenai perniagaan anda di Panel Pengetahuan Google anda.

Sebilangan maklumat ini merangkumi kawasan perniagaan dan foto profil anda, waktu operasi, maklumat hubungan, URL laman web dan banyak lagi. Jangan lupa untuk mengemas kini maklumat jika ada yang berubah.

Faktor lain dalam menentukan sama ada mahu pergi ke perniagaan adalah ulasan pelanggan. Minta pelanggan anda untuk meninggalkan mereka, dan tawarkan tanda penghargaan kepada mereka sebagai pertukaran. Anda juga harus kerap menyemak ulasan dan memberi komen baik, buruk atau buruk.

 

Pengoptimuman pemasaran Peta Google

Sedikit orang sengaja pergi ke halaman dua pada hasil carian Google untuk mencari apa yang mereka cari. Perkara yang sama berlaku untuk hasil carian Peta Google. Peta memberikan “senarai kedudukan” tempat yang popular dan disemak dengan baik di peta. Sekiranya anda adalah salah satu daripada lima perniagaan teratas yang disenaraikan, kemungkinan anda akan mendapat lebih banyak trafik dalam talian DAN berjalan kaki ke perniagaan anda. Sekiranya tidak, anda tidak akan. Ia mudah!

Untuk memastikan orang dapat mencari perniagaan anda, tingkatkan keterangan, SEO, dan grafik anda untuk meningkatkan keterlihatan anda. Isi semua maklumat umum yang mungkin kerana semakin banyak yang anda berikan, semakin tinggi kemungkinan algoritma mengenal pasti anda sebagai perniagaan teratas.

Dalam gambar berikut, anda dapat melihat maklumat ini dengan jelas: nama syarikat, penilaian bintang, jumlah ulasan, titik harga, gambar dalaman, jenis perniagaan, alamat, laman web, maklumat hubungan, waktu operasi, dan menu.

Ulasan, lama dan baru, membantu perniagaan anda untuk mengekalkan penilaian bintang yang tinggi. Seperti yang telah dilakukan oleh El Taco Azteca, semua maklumat yang berkaitan dipamerkan untuk bakal pelanggan. Maklumat yang mereka berikan sangat penting untuk memberi calon pelanggan jawapan mengenai pertanyaan yang pasti mereka ada.

Seperti yang dinyatakan sebelumnya, semakin banyak maklumat yang relevan yang anda berikan, semakin besar peluang anda muncul di hasil carian teratas. Perkenalan, gambar yang relevan, logo jenama, dan mungkin juga nama pekerja (pemilik, pengurus, dll.) Dapat membantu memberikan ketelusan kepada syarikat anda dan meningkatkan anda dalam hasil carian Peta Google.

 

Itulah sebabnya ia memberikan keuntungan besar dalam industri kompetitif untuk bekerjasama dengan IO Web Studio. Kami akan membantu mengoptimumkan profil Perniagaan Saya di Google untuk carian, yang akan meningkatkan keterlihatan perniagaan dalam hasil carian. Ia dapat mencapai lebih banyak pendedahan kepada pasaran sasaran anda untuk perniagaan anda. Sekiranya anda ingin mengetahui lebih lanjut mengenai pembangunan reka bentuk laman web kami, sila hubungi kami.